Om oss

En sida av bilentusiaster, för bilentusiaster

Välkommen till en sida som uteslutande ska handla om motorer och om bilar. Vi som driver sidan är samtliga passionerade bilälskare och vi har arbetat med bilar i olika former – mekaniker och exempelvis bilhandlare. Vi brinner för bilar och vi hoppas att den passionen kommer att lysa igenom i det vi skriver.

Bilen. Finns det någonting som gett oss så mycket frihet? Har något transportmedel kunnat erbjuda samma bekvämlighet, samma komfort och samma möjligheter till en snabb och relativt billig förflyttning? Vi är övertygade om att mänsklighetens utveckling tog ett gigantiskt steg framåt i samma ögonblick som bilen gjordes till en egendom för alla. Genom bilen kunde vi plötsligt effektivt skapa möten med andra kulturer och skapa mer hållbara broar över hela Sverige, Europa och världen.

Samtidigt kan man heller inte blunda för att ett bilägande har negativa sidor också. Det handlar om höga kostnader, det handlar om risker och det handlar om – framförallt – en påverkan på klimatet. Allt detta måste man också tänka på och i synnerhet det senare är en fråga som berör oss alla. Hur länge kan bilen, i sin nuvarande form, anses som ett gångbart alternativ? Hur kan världens ledare agera för att minska på våra utsläpp utan att vi vanliga människor tvingas till allt för stora uppoffringar? Kan elbilen integreras i samhället och fasa ut den traditionella förbränningsmotorn och i så fall: till vilken kostnad?

Att bilen för med sig frågor råder det ingen tvekan om och vi går en väldigt intressant framtid till mötes gällande detta. På den här sidan ska vi förhoppningsvis kunna både bredda och nyanser bilden av ett bilägande. Vi hoppas att du som läsare ska trivas och alltid få en överraskning när du läser en av våra texter. Välkommen!