Behöver du kunna växla för att ta körkort?

För vissa kan bilkörning kännas som om det kräver övermänsklig koordinationsförmåga. Automatväxlade bilar är lite av en lisa för själen. Du kan ta körkort för automat så du slipper växla.

Oavsett hur bra du är på annat i livet, och kanske till och med jobbar som advokat, kan manuellt växlade bilar vara en utmaning. Du sitter där och det är femte gången du kör upp, men du inser redan efter de första fem minuterna att det här kommer inte gå. Samtidigt så klarar du teorin utan att ens behöva läsa boken. Du undrar kanske hur du kan vara invald i advokatsamfundet samtidigt som att hantera växlar när du ska hålla koll på trafiken är en omöjlighet. Värre är det i större städer där alla kör som om det vore en sport att stressa den som har övningskörningsskylt.

Ta körkort för automat och andas ut

Det är inte något konstigt att numera välja att ta körkort för endast automat. Faktum är att det blir vanligare och vanligare att nya bilar endast kommer som automatare. Bor du till exempel i Göteborg, Stockholm och Malmö är växlade bilar knappast en höjdare oavsett koordinationsförmåga. Hos de allra flesta trafikskolorna i Stockholm kan du välja att ta körkort för automat.

Den som gått från manuellt växlade bilar till en automatare vill heller sällan byta bil. Lite som när du väl köpt en diskmaskin så vill du sällan bli av med den. Livet behöver inte vara en utmaning varje dag.