Bilhandlare Stockholm – frågor och svar 

Funderar du på att sälja bil i Stockholm? Att byta bil är något som de flesta med körkort någon gång kommer att ställas inför. Den bil man äger kanske inte längre passar för den livssituation man numera befinner sig i. Man kanske har fått barn och med detta kommer också krav på säkerhet, utrymme och komfort – något som får en person att vinka adjö till den gamla sportbilen. Livet tuffar på och med detta kommer också helt nya behov. Att sälja bil i Stockholm är emellertid något som kan vara ganska krävande och det finns vissa saker att tänka på. Vi tänkte här titta närmare på detta genom att svara på några vanliga frågor – som ser ut enligt följande: 

Ska jag sälja bil privat eller till en bilhandlare i Stockholm? 

Det väljer du givetvis själv, men vill du ha en smidig, snabb och enkel affär så ska du definitivt sälja bil i Stockholm till en bilhandlare. Det kan också ge dig en möjlighet att använda bilen som ett inbyte för en ny bil. Du lämnar din gamla bil som en del av betalningen för den nya bilen och åker redan samma dag iväg i denna. Det är smidigt. 

Vilka fördelar finns med att sälja bil i Stockholm privat?

Den stora – och egentligen enda – fördelen är att du kan få mer betalt. Det förutsätter dock också att du hittar rätt köpare, vilket är långt ifrån en självklarhet. Var beredd på att jobba hårt med att fixa till din bil, se till att alla papper och all information – serviceboken exempelvis – är i ordning och var beredd på att vara anträffbar hela tiden. Det är ett hårt jobb som ställer höga krav på dig. 

Får jag mycket sämre betalt av en bilhandlare i Stockholm? 

En försäljning till en bilhandlare innebär ett lägre pris än vad bilen värderas till – detta som en följd av att bilhandlaren ska gå med vinst. Det handlar emellertid inte om många tusenlappar och sett till smidigheten och enkelheten så är det ofta värt det.